Україна

Зґвалтування окупантами: до поліції надійшло понад 93000 повідомлень


Зґвалтування окупантами: до поліції надійшло понад 93000 повідомлень

Планується робота над змінами у Кримінальному кодексі. Йдеться про створення окремої статті щодо покарань за сексуальне насильство в умовах війни.

Нацполіція від початку війни отримала понад 93 тисячі повідомлень від жертв сексуального насильства з боку російських окупантів. Про це повідомив громадський радник Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної Сергій Ніжинський в ефірі Українського радіо.

За його словами, наразі на розгляд суду передали тільки частину випадків.

“Вже 203 чи 205 справ, які офіційно Офіс Генеральної прокуратури верифікував і передав до суду. Є 93 тисячі дзвінків, які верифікуються Національною поліцією і які передаються, направляються у відповідні центри допомоги врятованим”, – розповів він

Ніжинський додав, що планується робота над змінами у Кримінальному кодексі. Йдеться про створення окремої статті щодо покарань за сексуальне насильство в умовах війни.

Він також зазначив, що наразі в Україні працює низка хабів, куди постраждалі можуть звертатися на умовах конфіденційності.

“Це 11 центрів, які були створені протягом року. В основному, на Сході України. Перший був – Запоріжжя, далі Суми, Кропивницький, Київ, багато цих ініціатив було. І це такий хаб, де людина, навіть без звернення до правоохоронних органів, може звернутися за допомогою – гуманітарною, медичною, юридичною, психологічною”, – розповів радник.

Раніше повідомлялося, що від початку повномасштабної війни в Україні зафіксовано 225 випадків сексуального насильства, скоєного російськими військовими злочинцями.

За словами генпрокурора України Андрія Костіна, РФ використовує сексуальне насильство як зброю.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button