Україна

Зерно на асфальті: Зеленський прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею


Зерно на асфальті: Зеленський прокоментував ситуацію на кордоні з Польщею

Інцидент з польськими перевізниками є свідченням того, як емоції можуть ставати небезпечними, заявив президент.

Розсипане на кордоні з Польщею українське зерно в Україні сприймають як порушення солідарності. Про це у четвер, 15 лютого, заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Він розповів, що доручив прем’єр-міністру Денису Шмигалю терміново провести переговори з польською стороною щодо ситуації на  кордоні.

“Доручив прем’єр-міністру України терміново переговорити з польським колегою. Ми в Україні сприймаємо як очевидне порушення принципів солідарності те, що відбувалося й триває щодо наших громадян та українських вантажів. Українське зерно на асфальті – це не просто кілька драматичних кадрів. Це свідчення того, як емоції можуть ставати небезпечними”, – зазначив президент.

Зеленський наголосив, що попри все необхідно захищати добросусідство та солідарність, які змінюють історію всієї Європи на краще.

“І ми маємо разом із Польщею визначити спільне ставлення, зокрема, до імпорту російського зерна та іншого імпорту з Росії на територію країн Європи, щоб захистити наші суспільства і, зокрема, фермерів – і українських, і польських. І маємо завжди домовлятися поміж собою – українці й поляки, – щоб наш спільний ворог у Москві не міг розвернути конфлікти в нашому прикордонні проти і економіки, і кордонів, і суверенітету кожного з нас”, – сказав Зеленський.

Також сьогодні повідомлялося, що Шмигаль обговорив із главою уряду Польщі Дональдом Туском ситуацію на кордоні та ризики, пов’язані із цим. Він наголосив на неприйнятності інциденту з розсипаним на дорозі українським зерном.

Нагадаємо, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський попросив від імені фермерів вибачення за висипане з вантажівок українське зерно. Водночас польський чиновник заявив, що фермерів нібито “можна зрозуміти”, а “реакція України була надмірною”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button