Україна

Єрмак розповів, чи святкував він день народження у Карпатах, використовуючи вертольоти ДСНС

За його словами, вся техніка використовувалася виключно в рамках закону

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак під час пресконференції президента України Володимира Зеленського, у Маріїнському парку, в Києві, 20 травня 2020 р. Фото Ратинський В’ячеслав / УНІАН

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що історія щодо святкування його дня народження у Гуті не відповідає дійсності та придумана на рівному місці.

Про це він сказав інтерв’ю РБК-Україна, – інформує 1News.

“Тому вся ця історія придумана на рівному місці. Жодних святкувань не було, не планувалося і не могло бути. І вся техніка використовувалася виключно в рамках закону”, – сказав Єрмак.

Що стосується Гути, зазначив він, то саме там 21-22 грудня влада запланувала провести великий дипломатичний форум – 30 років української дипломатії, тому Президент Володимир Зеленський та керівник його офісу їздили туди, аби вивчити локацію.

“У п’ятницю ми туди полетіли. Туди ж приїхав, повертаючись з відрядження, пан Чернишов. У суботу я особисто пропрацював там пів дня. Далі, як би дивно це не звучало, у свій день народження, я встав о 5 ранку, о 6 ми виїхали в Івано-Франківськ, о 7 – вилетіли до Києва. У неділю проходили заходи, пов’язані з Днем гідності і свободи, потім була зустріч з нашими військовими, потім Президент їх нагороджував. Увечері ми ще раз полетіли, тому що Президент планував забрати сім’ю. А в понеділок ми були на роботі. Ось і все”, – сказав він.

Керівник ОПУ відповів на закиди стосовно використання вертольотів ДСНС для поїздки у Гуту.

“Те ж саме тут – соромно сказати – літак зламався. Потім Президенту доповіли, що вертоліт теж вийшов з ладу. Тому летіли ми туди на військовому вертольоті. Є певний протокол безпеки, хоча Президент і бореться з надмірними заходами”, – сказав він.

За його словами, згідно з протоколом, коли таке відбувається, запрошується вертоліт супроводу.

“Це єдина причина залучення борту ДСНС. Президент ніколи не літає приватними літаками, користується тільки державними. А якщо я сам лечу у відрядження, то користуюся звичайними рейсовими літаками”, – запевнив Єрмак.

Back to top button