Україна

Зеленський звільнив дитячого омбудсмена та інших уповноважених

З метою розширення гуманітарних аспектів діяльності інституту уповноважених президента України ухвалено рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад

Президент України Володимир Зеленський звільнив Миколу Кулебу з посади Уповноваженого президента України з прав дитини.

Про це інформує 1NEWS.

«Я завершую свою роботу на посаді Уповноваженого президента України з прав дитини. Дякую президенту за довіру. Вірю, що напрям захисту прав дітей буде пріоритетом державної політики в Україні. Залишаю посаду, але не залишаю сферу захисту дітей і надалі працюватиму заради них», – прокоментував Кулеба.

Водночас він не єдиний, хто втратив посаду уповноваженого через рішення Зеленського замінити інститут уповноважених на інститут радників – уповноважених.

Посади також втратили Валерій Сушкевич, який був Уповноваженим з прав людей з інвалідністю, та Роман Лещенко, який був Уповноваженим з земельних питань.

«З метою розширення гуманітарних аспектів діяльності інституту уповноважених президента України ухвалено рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад. Замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники – уповноважені президента України», – розповіли в пресслужбі президента.

Зокрема, напрямок щодо прав дітей відтепер поширюється на сферу дитячої реабілітації. Радницею — уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації стала Дар’я Герасимчук, виконавча директорка громадської організації «Відчуй».

Джерело: Детектор медіа

Back to top button