Україна

Зеленський звернувся до жителів захоплених земель


Зеленський звернувся до жителів захоплених земель

Україна поверне всі свої території, а окупантам залишається лише рятуватися втечею, заявив глава держави.

 
Усі окуповані російськими військами території України будуть звільнені, єдиний варіант для загарбників у такому разі – втеча. З такими словами президент Володимир Зеленський звернувся до українців на тимчасово непідконтрольних землях у відеозверненні в середу, 10 серпня.
 

“Хоч би що обіцяли окупанти, їх дорога одна – це втеча. У кращому разі. Якщо встигнуть. Ми вигнали російську армію з північних областей. Ми вигнали окупантів з нашого Зміїного. Вони вже відчувають, що настав час тікати з Херсона і загалом з півдня нашої держави. Буде час, коли вони втечуть із Харківщини, із Донбасу, із Криму”, – передрік глава держави.
 
При цьому він попросив про допомогу.
 
“Кожен, хто може цьому допомогти, повинен цьому допомогти. Якщо ви володієте будь-якою важливою інформацією про ворога, будь ласка, повідомте її безпечним для себе способом нашим спецслужбам, нашим військовим. Якщо ви знаєте тих, хто допомагає окупантам або виправдовує агресію, будь ласка, повідомляйте і про це”, – закликав Зеленський.
 
Крім того, він наголосив, що важливо допомагати також українцям на окупованих територіях, які залишилися без зв’язку, – інформувати їх про те, що відбувається, розповідати про деокупацію та закликати до евакуації, щоб мирні жителі не стали живим щитом для ворога.
 
“Україна поверне все своє, і має зберегти якнайбільше життів”, – резюмував президент.
 
Нагадаємо, Зеленський також заявив, що терміни закінчення війни залежать від двох факторів – втрат російської армії та постачання озброєння від партнерів.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button