Україна

Зеленський звернувся до учасників Венеціанського кінофестивалю


Зеленський звернувся до учасників Венеціанського кінофестивалю

Президент України закликав творчу спільноту світову долучитись до боротьби за свободу українців.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників та гостей 79-го Венеціанського міжнародного кінофестивалю з промовою про Україну та війну, яку Росія веде вже 189 днів. Про це у середу, 31 серпня, президент повідомив у своєму зверненні.
 
“Ця історія – поза конкурсом і поза людяністю та здоровим глуздом. Хорор тривалістю не 120 хвилин, а 189 днів. 189 днів війни, яка йде в Україні і від якої нібито втомилися Європа і світ. Так каже Росія. Цього хоче Росія. Примітивний сюжет у трьох актах, щоб світ зробив три драматичні помилки: звик до війни, змирився з війною, забув про війну”, – сказав Зеленський.
 
Він закликав діячів культури не мовчати, не боятися, не відмахуватися, не проходити повз і не бути байдужими до війни, яку розв’язала Росія.
 
Також гостям фестивалю було показано фільм під назвою Список Кремля – перелік імен 358 українських дітей, убитих Росією у десятках українських містах та селах.
 
“Втомитися від України – значить відмахнутися від цих імен, забути їх. Я впевнений, що весь цивілізований світ не зробить цього ніколи. Не здасться, буде з Україною до переможного кінця, коли правда та справедливість почують оплески”, – завершив президент України.
 
 
Нагадаємо, активні бойові дії в Україні із застосуванням усіх видів озброєння, крім зброї масової поразки, продовжуються на лінії 1300 кілометрів. 
 
Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button