Україна

Зеленський звернувся до росіян


Зеленський звернувся до росіян

Президент України заявив, що якщо у вас громадянство Росії, а ви мовчите, то ви не боретеся, а, значить, підтримуєте її дії.

 

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що голос росіян, які не підтримують війну, має звучати на підтримку України. Про це йдеться у його зверненні у неділю, 14 серпня.
 
“Працюємо над новими санкціями проти Росії та над тим, щоб простимулювати громадян держави-терориста відчути свою частину відповідальності за те, що відбувається”, – сказав він.
 

За словами президента, “дискусія про візові обмеження в Європі для власників російських паспортів щодня розширюється, до неї приєднуються нові держави, нові політики. Зрештою, це має призвести до відповідних рішень”.
 
“Коли зло набуває таких масштабів, мовчання людей наближається до рівня співучасті, а відмова від реальної боротьби зі злом стає допомогою саме йому. Тому якщо у вас громадянство Росії і ви мовчите, значить ви не боретеся, а значить цим ви підтримуєте”, – зазначив він.
 
На його думку, немає значення, де перебувають громадяни Росії, у тому, щоб засудити агресію.
 
“І де б ви не знаходилися – чи на території Росії, так і за кордоном – ваш голос повинен звучати на підтримку України, а значить – проти війни”, – зазначив він.
 
Раніше повідомлялося, що Польща розробляє механізм відмови у видачі віз росіянам. Отож, Польща приєдналася до Фінляндії, Естонії, Латвії та Данії, які намагаються запровадити загальноєвропейську заборону на видачу туристичних віз для росіян.
 
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button