Україна

Зеленський звернувся до росіян, які б’ють по Україні


Зеленський звернувся до росіян, які б ють по Україні

Володимир Зеленський за підсумками дня звернувся не лише до українців, а й до російських військових, які вчиняють злочини в Україні.

 

Україна знайде та притягне до відповідальності всіх росіян, причетних до ракетних ударів по українській території. Про це у неділю, 26 червня, заявив президент України Володимир Зеленський.
 
“Всі льотчики, диспетчери, техніки та інші люди, які забезпечують запуск ракет по Україні повинні розуміти, ми всіх вас знайдемо. Кожен із вас відповідатиме за ці удари. Якщо хтось думає, що уникне відповідальності, сказавши, що такий був наказ, ви помиляєтеся. Коли ваші ракети б’ють по житлових будинках, це військові злочини. Суд – ось, що на вас усіх чекає”, – заявив Зеленський.
 
Він додав, що винні не зможуть сховатись ні на берегах Каспійського моря, ні в Білорусі.
 
 
Нагадаємо, що близько 6.24 ранку у Києві прогриміли одразу чотири вибухи. Ворог завдав ракетних ударів по Шевченківському району столиці. При цьому шестеро людей постраждали, одна людина загинула. Серед потерпілих зокрема 7-річна дівчинка.
 
Згодом стало відомо, що ворожа ракета потрапила до дев’ятиповерхівки, внаслідок чого спалахнула пожежа площею майже 300 квадратних метрів. Згодом пожежу вдалося ліквідувати рятувальникам. Ракети випустили росіяни зі стратегічних бомбардувальників Ту-95 і Ту-160 з Каспійського моря.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button