Україна

Зеленський звернувся до нейтральних країн


Зеленський звернувся до нейтральних країн

Послаблення допомоги Україні – це ризик, бо Росія може стати сильнішою, попередив глава держави.

У загарбницькій війні Росії проти України не можна зберігати нейтралітет. Про це сказав український президент Володимир Зеленський на після зустрічі з прем’єром Канади Джастіном Трюдо в Оттаві, повідомила пресслужба ОП у суботу, 23 вересня.

“Ти допомагаєш Україні або Росії. У цій війні не буде посередників. Послаблюючи допомогу Україні, ти посилиш Росію. А потужна Росія й те, чого від неї очікувати… Я думаю, історія у книжках і свідках на це вже давно відповіла”, – заявив глава держави.

Зеленський підкреслив, що послаблення допомоги Україні – це ризик, але “якщо бути відвертими й чесними, за свободу, за демократію, за права людей треба боротися”.

Він подякував партнерам, які допомагають Україні з фінансуванням та зброєю.

“Але це не найбільша ціна. Найбільшу ціну все ж таки за це сьогодні платить Україна – людьми, кількістю смертей. Тому ми дуже вдячні за допомогу”, – резюмував президент.

Нагадаємо, на поточному тижні Володимир Зеленський відвідав США. Він взяв участь у Генасамблеї ООН і провів низку зустрічей. Також український лідер зустрівся з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні.

Напередодні Зеленський прибув до Канади, де зустрівся з прем’єром Джастіном Трюдо.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button