Україна

Зеленський звернувся до мешканців Криму

Зеленський звернувся до мешканців Криму

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Президент наголосив, що попереду на Україну чекають складні битви і не слід вважати, що країна пройшла всі випробування.

 

Володимир Зеленський звернувся до жителів окупованого Криму, яких змушуватимуть іти до ворожої армії, оскільки в Росії розпочався весняний призов. Глава держави закликав їх здаватися ЗСУ за будь-якої можливості. Про це у суботу, 2 квітня, президент заявив у своєму відеозверненні.

 

Президент назвав спроби РФ забирати до своєї армії мешканців Криму  порушенням міжнародного гуманітарного права та військовим злочином.

 

“За це країна-агресор понесе відповідальність”, – наголосив він.

 

Він також зазначив, що такі дії Кремля “є аргументом, щоб санкції проти Росії посилювалися”.

 

“Тому хочу також сказати жителям Криму: саботуйте цю історію на будь-якому з етапів, а якщо не вийде – то не виконуйте злочинних наказів, і при першому ж випадку здавайтеся. Здавайтесь Збройним Силам України. Ми все зрозуміємо. Ви житимете”, – зазначив Зеленський.

 

Також український лідер попередив усіх російських призовників, що “додому ті можуть не повернутись”, якщо їх відправлять на війну з Україною.

 

“У Росії стартував весняний призов, який виглядає як традиційний, але все ж таки відрізняється від звичайного, оскільки призовників цього року можуть відправити на війну проти нашої держави, проти нашого народу. Тому це гарантована смерть для багатьох молодих хлопців”, – заявив глава держави.

 

Він також зазначив, хоча ці призовники громадяни країни, яка з нами воює на нашій землі, “маємо обов’язок їх попередити про це”.

 

“Попередьте кожного такого призовника, їхніх батьків. Нам тут не потрібні нові вбиті люди. Бережіть своїх дітей, щоб вони не стали лиходіями. Не віддавайте їх до армії. Робіть все, що можете, аби вони жили вдома, у себе вдома”, – додав президент.

 

 

Нагадаємо, американський актор і продюсер Шон Пенн закликав мільярдерів у всьому світі придбати для України 12 винищувачів, які б за технічними характеристиками перевершували військову авіацію країни-окупанта РФ.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button