Україна

Зеленський звернувся до чоловіків призовного віку


Зеленський звернувся до чоловіків призовного віку

Не буде на військових грошей – не буде військових. Нікому буде захищати Україну, ззаначив президент.

Чоловіки призовного віку мають бути в Україні та допомагати їй. Про це сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції з прем’єр-міністером Естонії Каєю Каллас у Таллінні в четвер, 11 січня.

За його словами, нема питань до жінок, дітей, людей похилого віку, які масово виїжджали з України у перші дні повномасштабної війни, бо ніхто не знав, що буде завтра. Але є питання до військовозобов’язаних чоловіків, які під час війни та поза законом виїхали з України.

“Якщо у них призовний вік, то вони мають допомагати Україні і вони мають бути в Україні. І я зараз не кажу про те, хто має бути на фронті, а хто не має бути на фронті”, – сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що якщо чоловіки не на фронті, то вони працюють і він з повагою ставится до таких українців.

“Якщо ви працюєте і платите податки, то ви так само захищаєте державу. І це дуже потрібно. Але якщо ви за кордоном і ви призовного мобілізаційного віку і ви і не на фронті, і не сплачуєте податки, і виїжджали поза законом, то є запитання… А не буде на військових грошей – не буде військових. Нікому буде захищати Україну”, – заявив Зеленський, відповідаючи на запитання, чи має Естонія висилати в Україну чоловіків призовного віку.

Раніше стало відомо, що Естонія готова укласти з Україною угоду, яка дозволить мобілізувати чоловіків, що перебувають за кордоном.

Нагадаємо, у грудні міністр оборони Рустем Умєров заявив, що військовозобов’язаних українців, які живуть за кордоном, можуть призвати до армії. Мовляв, в Україні обговорюють такі сценарії.
Пізніше Міністерство оборони України уточнило заяву Умєрова. Відомство наголосило, що міністр закликав українців за кордоном приєднуватися до ЗСУ, але не мав на увазі юридичний тиск.

А у Германії заявили, що не будуть примушувати українських біженців до служби у ЗСУ, депортуючи їх в Україну.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button