Україна

Зеленський зустрівся зі спецпредставником США


Зеленський зустрівся зі спецпредставником США

Проєкти з відновлення потребують приватних інвестицій, тому Україна розраховує на активне залучення бізнесу США, зазначив президент.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення Пенні Пріцкер, яка приїхала до України з візитом. Про це повідомила пресслужба українського лідера у понеділок, 16 жовтня.

“Ваш візит є сигналом міцної підтримки. Нам важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомоги Україні пройти зимовий період і захистити об’єкти критичної інфраструктури”, – заявив президент.

Зеленський повідомив, що західних партнерів детально поінформували про термінові потреби посилити ППО, щоб захистити міста України, маршрути експорту товарів та критичну інфраструктуру.

Сторони також обговорили питання забезпечення макрофінансової стабільності наступного року й тему відновлення України.

“Відновлення України попри російську агресію, що триває, є пріоритетом, оскільки дає змогу забезпечувати необхідні умови для боротьби та перемоги нашої держави”, – наголосив глава української держави.

Він додав, що проєкти з відновлення потребують приватних інвестицій, тому Україна розраховує на активне залучення бізнесу США до довгострокових проєктів у найбільш перспективних галузях економіки, таких як сільське господарство, машинобудування, хімічна промисловість тощо.

“Особливий інтерес становить участь американських компаній у реконструкції української енергетичної системи. Це особливо актуально напередодні зимового періоду, коли агресор очікувано посилить атаки на об’єкти енергетичної інфраструктури”, – наголосив Зеленський.

Окрім цього, він акцентував увагу на тому, що необхідно розробити механізми гарантування ризиків для залучення інвестицій.

Сторони також окремо обговорили питання використання заморожених активів РФ як “суттєвого джерела коштів для відбудови України”.

Нагадаємо, Пенні Пріцкер вже зустрічалася із Зеленським, коли український лідер відвідував США у минулому місяці.

При цьому Пріцкер назвала важливу умову для інвестицій в Україну з боку американських компаній.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button