Україна

Зеленський зустрівся з трьома президентами


Зеленський зустрівся з трьома президентами

Президент України під час свого візиту до Аргентини провів зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору.


Президент Володимир Зеленський в Аргентині провів зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору. Про це глава держави повідомив у Telegram в неділю, 10 грудня.
 
Під час зустрічі з президентом Парагваю Сантьяго Пеньєю Зеленський подякував цій країні за рішучу підтримку України в межах міжнародних організацій. “Ми надзвичайно зацікавлені в залученні Парагваю до імплементації нашої Формули миру”, – зазначив лідер України.
 
Зеленський висловив сподівання на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки в наступній зустрічі радників у січні 2024 року.
 
Лідери також обмінялися думками щодо можливостей поглиблення торговельно-економічної співпраці України та Парагваю. Зеленський запросив Сантьяго Пенью відвідати Україну з візитом.
 
Під час зустрічі з президентом Уругваю Луїсом Лакальє Поу український президент подякував за позицію Уругваю в межах Міжнародної морської організації на підтримку резолюції щодо впливу російського вторгнення в Україну на міжнародне судноплавство, ухваленої в грудні.
 
Зеленський високо оцінив участь представника Уругваю в третій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації Формули миру. Він висловив сподівання на участь уругвайської сторони в четвертій зустрічі радників у січні наступного року, на якій, зокрема, заплановано обговорити підготовку першого установчого Глобального саміту миру.
 
Окрему увагу під час розмови було приділено можливості проведення саміту Україна – Латинська Америка. Зеленський запросив Луїса Лакальє Поу відвідати Україну з візитом.
 
З президентом Еквадору Даніелем Нобоа Зеленський обговорив можливості розвитку двосторонньої співпраці України та Еквадору: у безпековій сфері, діджиталізації, торгівлі сільськогосподарською продукцією. Президент України також запропонував долучитися до імплементації Української формули миру.
 
Нагадаємо, Зеленський перебуває в Аргентині для участі в інавгурації новообраного президента Хав’єра Мілея. 
 
Раніше сьогодні Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном і повідомив, що позитивні рішення Євроради про вступ України до ЄС підніме мотивацію українців, зокрема й війська.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button