Україна

Зеленський зустрівся з міністрами Австрії та Чехії


Зеленський зустрівся з міністрами Австрії та Чехії

Зеленський подякував Австрії та Чехії за підтримку рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ у Європейський Союз і допомогу Україні під час повномасштабного російського вторгнення.

 
Президент України Володимир Зеленський мав зустріч із федеральним міністром європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Александером Шалленбергом і міністром закордонних справ Чеської Республіки Яном Ліпавським. Про це повідомляє прес-служба президента України.
 
Зеленський подякував Австрії та Чехії за підтримку рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ у Європейський Союз.
 
“Це потужна підтримка. У нас попереду велика робота щодо тих важливих речей, які радять нам європейське суспільство, Європейська рада, Європейська комісія”, – сказав Зеленський.
 
Президент висловив переконання, що Україна виконає всі необхідні вимоги для членства в ЄС, і зазначив, що Україна розраховує на підтримку в цьому питанні з боку Чехії, яка головує в Раді Європейського Союзу.
 
Зеленський також подякував Австрії та Чехії за допомогу Україні під час повномасштабного російського вторгнення. Йшлося про військову і гуманітарну допомогу, а також про підтримку вимушено переміщених з України людей.
 
 
 
Раніше Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Польщі.
 
Також повідомлялося, що в Польщі мають намір навчати українських військових.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button