Україна

Зеленський зустрівся з маршалком Сейму та маршалком Сенату Польщі


Зеленський зустрівся з маршалком Сейму та маршалком Сенату Польщі

Президент високо оцінив прийняття Сеймом та Сенатом спеціального закону про допомогу українцям, які втекли від війни до Польщі.

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту до Варшави зустрівся з маршалком Сейму Ельжбетою Вітек та маршалком Сенату Польщі Томашем Павлом Гродзким. Про це у середу, 5 квітня, повідомляє прес-служба ОП.
 
Український лідер подякував польським політикам за позицію польського парламенту у підтримці України та важливі кроки, які допомогли дати відсіч агресії РФ.
 
“Щиро вдячний вам за те, що ви у такому єднанні підтримуєте Україну у нашій боротьбі за незалежність”, – зазначив Зеленський.
 
Він же наголосив на тому, як багато Польща зробила для українських біженців і подякувала владі країни за це.
 
Також Володимир Зеленський наголосив на беззастережній підтримці Польщею членства України в ЄС, засудженні геноциду в Україні, визнанні РФ державою, яка підтримує тероризм та увагу до резолюції, яка закликає до притягнення до відповідальності РФ за депортацію українських дітей.
 
Глава держави додав, що ключовим пріоритетом України залишається створення спеціального трибуналу для агресорів та висловив сподівання на підтримку на рівні парламенту Польщі відповідних зусиль України.
 
“Це допоможе нам у подальшому просуванні нашої ініціативи щодо створення спеціального трибуналу”, – пояснив президент.
 
Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський зустрівся із польським колегою Анджеєм Дудою у Варшаві. Між Україною та Польщею було підписано угоду про постачання в Україну польської військової техніки.
 
Моравецький: Місце українського народу в НАТО та ЄС

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button