Україна

Зеленський зустрівся з конгресменами США


Зеленський зустрівся з конгресменами США

Обговорювалися ключові аспекти подальшої американської допомоги у сфері безпеки та оборони.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із двопартійною делегацію Конгресу США. Про це повідомила пресслужба українського лідера у суботу, 14 вересня.

У складі делегації були члени Палати представників Джим Коста, Джиммі Панетта, Салюд Карбахаль (усі від Демократичної партії), а також Дон Бейкон (Республіканська партія).

Також присутніми були сенатор Роб Портман, який представляв штат Огайо в період з 2011 по 2023 рік, та кандидат у конгресмени від Республіканської партії на виборах 2024 року Трой Даунінг.

Зеленський розповів конгресменам про ситуацію на фронті і наголосив на першочергових потребах ЗСУ.

Під час зустрічі також обговорювалися ключові аспекти подальшої американської допомоги у сфері безпеки та оборони, зокрема, необхідність додаткових систем ППО, ракет до них і дозволу на використання далекобійної зброї для ударів по військових цілях Росії.

Зеленський нагадав, що найближчим часом планує особисто презентувати план перемоги України президенту США Джо Байдену та кандидатам у президенти від Республіканської та Демократичної партій.

Раніше ЗМ повідомили, що Білий дім “врятував” $5,8 млрд для України. Адміністрація Байдена звернулася до Конгресу щодо можливості надсилати Україні військову допомогу до 2025 року.

США і Британія отримали список цілей у Росії – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight − 5 =

Back to top button