Україна

Зеленський зустрівся з делегацією Національних зборів Франції


Зеленський зустрівся з делегацією Національних зборів Франції

Український лідер і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері.


Президент Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією Національних зборів Франції на чолі з їх головою Яель Брон-Піве. Про це повідомила пресслужба глави держави в четвер, 28 березня.

Співрозмовники обговорили співпрацю в оборонній сфері та першочергові потреби Збройних сил України.
 
Окрему увагу сторони приділили обговоренню нещодавніх предметних пропозицій президента Франції Еммануеля Макрона щодо розширення підтримки України для протистояння агресії Росії.
 
Президент подякував за нещодавню підтримку французьким парламентом угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією, за яку було проголосовано 12-13 березня.
 
“Особливо хотів би відзначити останнє рішення, яке для нас було принциповим та стало новою сторінкою в безпековому майбутньому України, – це гарантії безпеки, підписані між Україною та Францією 16 лютого. Те, що ви підтримали їх більшістю, – це велика робота, і ми за це дуже вдячні. Це важливий сигнал і для ухвалення рішень іншими державами в підписанні відповідних документів”, – сказав Зеленський.
 
Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон прокоментував свою заяву про можливе введення військ в Україну. Він не виключив такого кроку, тому що Росія не повинна перемогти у війні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button