Україна

Зеленський зробив заяву щодо другого Саміту миру


Зеленський зробив заяву щодо другого Саміту миру

Мир для України та справедливе закінчення війни є не просто історичною місією, зазначив глава держави.

Президент Володимир Зеленський представив новопризначеного главу МЗС Андрія Сибігу й заявив, що одним з пріоритетів роботи дипломатів має стати проведення результативного другого Саміту миру вже у поточному році. Про це повідомила пресслужба глави Української держави у вівторок, 10 вересня.

“Цього року нам потрібен результативний другий Саміт миру. Це означає максимальне залучення світу до виконання Формули миру й максимальне посилення наших позицій, щоб зробити реальним справедливий процес відновлення миру”, – сказав Зеленський.

За його словами, команда МЗС, уряд, Офіс президента, кожен, хто залучений до цієї роботи на громадському рівні, – “усі мають розуміти, що мир для України та справедливе закінчення цієї війни є не просто історичною місією, але щоденною й дуже копіткою роботою”.

“Впевнений, що Україна здатна виконати таку роботу – перемогти в цій війні та забезпечити мир”, – резюмував глава держави.

Нагадаємо, перший Саміт миру пройшов 15-16 червня у Швейцарії. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека, обмін полоненими та повернення викрадених РФ українських дітей. Комюніке за підсумками саміту підписали 84 країни і організації. Документ є відкритим для приєднання. Через деякий час низка країн підписали його.

Другий Саміт миру: чи відбудеться цьогоріч і чи буде на ньому Росія

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − eight =

Back to top button