Україна

Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ


Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ

Замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука.


Президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил Збройних сил України. Про це глава держави повідомив під час відеозвернення в неділю, 19 листопада.
 
“Сьогодні є важливе кадрове рішення. За поданням міністра оборони змінив командувача Медичних сил Збройних сил України”, – заявив український лідер.
 
За словами Зеленського, замість генерал-майора медичної служби Тетяни Остащенко новим командувачем призначено генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука. Він наразі обіймає посаду начальника Національного військово-медичного клінічного центру Головний військовий клінічний госпіталь у Києві.
 
“Завдання очевидне – і про це неодноразово говорилося в суспільстві, зокрема у спільноті наших бойових медиків, – потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів”, – заявив президент.
 
Зеленський зазначив, що зокрема, необхідно від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні, від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно.
 
“Досвід ефективності конкретних підрозділів має бути поширений на всі сили оборони”, – додав глава держави.
 
На сайті Офісу президента вже зʼявилися укази про зміни в Медичних силах ЗСУ. 

Нагадаємо, раніше Українська правда писала, що у Міністерстві оборони розглядають можливість звільнення трьох командувачів ЗСУ. Йшлося про звільнення командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександра Тарнавського та командувача Об’єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button