Україна

Зеленський зібрав розширене засідання ставки


Зеленський зібрав розширене засідання ставки

На ставці обговорювали ситуацію на ЗАЕС, посилення кордону на півночі й виробництво боєприпасів.


Президент України Володимир Зеленський 5 липня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ньому, зокрема, обговорювалися ситуація на Запорізькій АЕС, посилення кордону на півночі, а також нарощування власного виробництва техніки та боєприпасів. Про це глава держави розповів у відеозверненні.

“Ставка – особливо тривале, особливо детальне засідання. Зокрема, щодо безпеки наших стратегічних обʼєктів, наших атомних станцій. Були відповідні доповіді, відповідні рішення і – дуже важливо – контроль за виконанням рішень. До речі, максимально контактуємо з партнерами для того, щоб ні в кого у світі не було навіть найменшого дефіциту інформації щодо ситуації на Запорізькій АЕС та створених Росією загроз”, – зазначив президент.

 
За словами Зеленського, на ставці, як завжди, детально розглянули ключові напрямки Сходу та Півдня. “Тримаємо увагу й на Північному напрямку – усі потенційні загрози бачимо, і головкому доручено продовжувати посилення “Півночі”, – сказав український лідер.
 
“Дуже важливо: на кожному засіданні ставки знову й знову повертаємося до питання боєприпасів, зокрема для нашої артилерії. І це стосується не лише постачання від партнерів, а й виробництва в Україні. Я дякую кожному й кожній, хто працює заради виконання цього нашого стратегічного, життєво важливого завдання. Постійно є прогрес у виробництві зброї в Україні”, – резюмував президент.

Нагадаємо, увечері 4 липня Генштаб ЗСУ попередив про можливий теракт на ЗАЕС. Росіяни розмістили на зовнішній покрівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої.

Ще 22 червня Зеленський повідомив, що Росія готується вчинити теракт на Запорізькій АЕС, який може призвести до викиду радіації. Агресори провели додаткове замінування ставка-охолоджувача на атомній станції.

Україна вже підготувала план евакуації жителів кількох областей на випадок, якщо Росія вчинить теракт на ЗАЕС.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button