Україна

Зеленський здивований підтримкою РФ у Словаччині


Зеленський здивований підтримкою РФ у Словаччині

Проросійська позиція – це позиція протерористична, підкреслив глава держави під час візиту до Братислави.


Президент Володимир Зеленський назвав неприйнятними проросійські погляди, які, як стверджується, поширені у Словаччині. Про це український лідер заявив на пресконференції в Братиславі з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою, передає Європейська правда.
 
Голова держави підкреслив, що проукраїнська позиція означає проєвропейську позицію, а Словаччина є членом Європейського Союзу та “невід’ємною частиною Європи – спокійної, цивілізованої”.

“Що таке проросійські погляди? Ці погляди зрозумілі. Вони є агресором, вони прийшли на чужу землю, вони нас атакували, вбивали, вбивають, ґвалтували, катували людей. Як можна дотримуватись таких поглядів?” – висловив він здивування.
 
Зеленський запропонував уявити у Словаччині ситуацію, за якої, як і в Україні, Росія окуповує атомну електростанцію й позбавляє третини населення електроенергії, або підриває гідроелектростанцію, спричиняючи масові руйнування.
 
“Що таке проросійська позиція? Це – протерористична позиція, і це неправильно. Хто справді хоче це перевіряти? Для чого? Чи недостатньо того, що в Україні є “ефект Росії” і є результат їхньої присутності на нашій території? Невже комусь подобається ця “російська рулетка”? – додав він.
 
Згідно з опитуваннями, Словаччина є найбільш проросійською за поглядами державою Східної Європи. Лише 40% її громадян вважають, що нинішню війну в Україні спричинила Росія (у 2022 році таких був 51%).

Нагадаємо, сьогодні Зеленський прибув з офіційним візитом до Словаччини після того, як побував у Болгарії та Чехії. Президент повідомив, що Словаччина поставить Україні 16 гаубиць Zuzanna 2. Також буде організоване спільне виробництво гаубиць нового типу. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button