Україна

Зеленський заявив, що поки що немає сил для наступу

Зеленський заявив, що поки що немає сил для наступу

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Україні потрібно більше зброї для наступу

Українська армія поступається російській у технічному озброєнні, тому поки що про наступ не йдеться.

 

Збройні сили України “не здатні наступати” через недостатнє забезпечення озброєнням. Про це в інтерв’ю Financial Times заявив президент України Володимир Зеленський.

 

 

 

“Ми поступаємося в плані техніки, тому ми не здатні наступати. Ми зазнаємо великих втрат, а люди є моїм пріоритетом”, – сказав Зеленський.

 

За його словами, витіснення російських військ на позиції, зайняті до вторгнення 24 лютого, означатиме “серйозну тимчасову перемогу”, але повний суверенітет над територією країни залишається його кінцевою метою.

 

Він заявив, що “перемога має бути досягнута на полі бою”. Водночас Зеленський відкритий для мирних переговорів. Але мирні переговори повинні були відбуватися віч-на-віч із президентом РФ Володимиром Путіним, тому що крім нього “більше нема з ким говорити”.

 

Зеленський розкритикував, що він побачив у спробах деяких західних союзників вивчити умови припинення вогню без участі Києва. “Нам потрібен постійний інтерес з боку Заходу, західна підтримка суверенітету України. За спиною України ніколи не може бути переговорів. “Як ми можемо досягти припинення вогню на території України, не дослухаючись позиції цієї країни? Це дуже дивно”, – сказав він.

 

Також Зеленський заявив, що західні санкції “насправді не вплинули” на позицію РФ. Він відзначив, що Москва постійно знаходила способи оминути обмеження.

 

 

 

Він також припустив, що деякі західні уряди вже втомилися від економічних наслідків санкцій проти Росії та шукають способів пом’якшити їхній вплив для захисту своїх комерційних інтересів. “Вони підтримують Україну, але також перевіряють, що можна зробити, щоби послабити санкції, щоб бізнес не постраждав”, – сказав Зеленський.

 

За його словами, союзники можуть зробити більше, щоб посадити Росію за стіл переговорів, поставивши Україні зброю та посиливши економічні санкції проти Москви, включаючи повне нафтове і газове ембарго.

 

За його словами, вони не повинні бути просто посередниками, а повинні стежити за тим, щоб Москва припинила бойові дії та дотримувалася будь-якого припинення вогню.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button