Україна

Зеленський заявив про ганебну ситуацію з укриттями


Зеленський заявив про ганебну ситуацію з укриттями

Прокуратура подала понад 400 позовів щоло повернення приміщень укриттів, незаконно виведених із власності громад.

Президент Володимир Зеленський анонсував кадрові рішення після розгляду на РНБО питання про стан бомбосховищ в Україні. Про це він сказав у відеозверненні в п’ятницю, 23 червня.

“Міністри Клименко і Камишін представили перші зведені підсумки перевірки укриттів у регіонах нашої держави. Клименко по всій державі, Камишін – по Києву. Загалом сьогодні розглянули ситуацію з укриттями в областях, районах, містах, які ворог тероризує найбільш інтенсивно”, –заявив він.

За словами Зеленського, “висновки не втішні. Майже у всій країні: це і Київ, і Запоріжжя, і Харків, і Дніпро, і Конотоп, і Біла Церква, і багато інших міст”.

“Особливо цинічна і ганебна ситуація в тих містах, які мають значний фінансовий ресурс, але, на жаль, інші пріоритети… Кадрові рішення будуть… Доступні та надійні укриття у всій країні мають бути і будуть пріоритетом для керівників усіх рівнів”, – запевнив президент.

Також він повідомив, що РНБО поінформували про позовну роботу органів прокуратури задля повернення приміщень укриттів, незаконно виведених із власності громад. На сьогодні вже понад 400 таких позовів у країні.

Нагадаємо, у Україні обстежили близько 63 тисячі укриттів, з них велика частина виявилася зачиненими або непридатними до використання.

Як відомо, 1 червня під час повітряної атаки на Київ в Деснянському районі загинули дві жінки і 9-річна дівчинка, які в цей час перебували на вулиці, намагаючись потрапити до зачиненого укриття на території поліклініки. Після цього випадка влада взялась за перевірку укриттів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button