Україна

Зеленський засудив обстріл музею Сковороди

Зеленський засудив обстріл музею Сковороди

Фото: facebook.com/Тетяна Сосновська

На Харківщині російські загарбники знищили Національний музей Григорія Сковороди

Музей розміщувався в маєтку XVIII століття, в якому в останні роки свого життя працював і біля якого був похований Григорій Сковорода.

 

Росія використала цілу ракету, щоб знищити музей Сковороди. Про прицільні обстріли культурних об’єктів “не кожен терорист додумається”. Про це у суботу, 7 травня, заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

 

При цьому Зеленський повідомив, що російські окупанти вже зруйнували або пошкодили майже 200 об’єктів культурної спадщини.

 

“Схоже, що це страшна небезпека для сучасної Росії – і музеї, і християнське ставлення до життя, і пізнання людьми себе. Прицільні ракетні удари по музеях – це не кожен терорист додумається. Але така армія бореться проти нас. Ось це вони хочуть принести та до інших європейських країн”, – сказав Зеленський.

 

Президент нагадав, що філософ, поет, який жив у XVIII столітті Григорій Сковорода, навчав людей тому, що таке справжнє християнське ставлення до життя і як людині пізнати себе.

 

Що ж, схоже, що це страшна небезпека для сучасної Росії – і музеї, і християнське ставлення до життя, і пізнання людьми себе.

 

Щодня цієї війни російська армія робить таке, що слів немає. Але кожного наступного дня вона робить щось таке, що відчуваєш це по-новому”, – сказав президент.

 

 

Музей Григорія Сковороди розташований у с. Сковородинівка. Це був маєток XVIII століття, в якому останніми роками свого життя працював і біля якого був похований Григорій Сковорода. Нинішньої зими в Україні на державному рівні відзначатимуть 300-річчя від дня народження українського філософа.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button