Україна

Зеленський засудив дії Канади щодо турбіни для ПП


Зеленський засудив дії Канади щодо турбіни для ПП

Якщо РФ може добитися такого виключення із санкцій, то чого вона захоче далі, запитав глава держави.

 
Рішення про санкційний виняток сприйматиметься в Росії виключно як прояв слабкості. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у понеділок, 11 липня.
 
Глава держави повідомив, що сьогодні Міністерству закордонних справ довелося викликати представника Канади через “абсолютно неприйнятне” виключення із санкційного режиму проти Росії – щодо турбіни для російського газопроводу Північний потік, яку Оттава вирішила передати Берліну.
 
“Передати практично Росії. Якщо держава-терорист може витиснути такий виняток у санкціях, то яких винятків вона захоче завтра чи післязавтра? Це питання дуже небезпечне. Причому небезпечне не лише для України, а й для всіх країн демократичного світу”, – сказав він.
 
Зеленський наголосив, що тепер можна не сумніватися, що РФ спробує не просто максимально обмежити, а повністю припинити в найгостріший момент постачання газу до Європи, і саме до цього, за його словами, тепер потрібно готуватися.
 
“Бо кожна поступка в таких умовах сприймається російським керівництвом як стимул для подальшого, сильнішого тиску”, – додав президент.
 
Водночас український лідер зазначив, що рішення щодо турбіни ще можна змінити, і заявив, що на тлі наслідків ракетних ударів РФ по Часовому Яру, Харкову, Одеській області, Донбасу йому “просто соромно дивитися, як людям не вистачає сміливості, щоб чесно розібратися з однією турбіною”.
 
 
Нагадаємо, 9 липня стало відомо, що влада Канади вирішила відправити до Німеччини відремонтовану турбіну Siemens для російського газопроводу Північний потік-1, щоб відібрати у Кремля “турбінну причину” не качати газ до Європи.
 
Рішення Оттави підтримали і в Європі, і в США.
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button