Україна

Зеленський запровадив санкції проти співробітників російських спецслужб

Окрім росіян, в санкційному списку РНБО – п'ятеро українців

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію санкції Ради національної безпеки і оборони (РНБО) щодо 28 співробітників спецслужб Російської Федерації.

Про це інформує 1News.

Рішення застосувати обмежувальні заходи строком на три роки щодо цих осіб РНБО ухвалила ще 20 серпня.

Секретар РНБО Олексій Данілов тоді зазначав, що серед нових фігурантів санкційних списків – російські спецслужбовці та розвідники, які працюють в Криму та непідконтрольних територіях Донбассу.

Так, серед росіян, згаданих у опублікованому нині рішенні РНБО: колишній виконувач обов’язків начальника кримського управління Федеральної служби безпеки Росії Володимир Риндя, колишній начальник управління ФСБ в Севастополі Максим Тюрін, співробітник кримського ФСБ Ілдус Сагітов та інші.

Усім фігурантам списку РНБО заблокувало активи в Україні, заборонило брати участь в приватизації, отримувати державні ліцензії чи реєструвати об’єкти інтелектуальної власності

Окрім росіян, в санкційному списку РНБО – п’ятеро українців: Роман Гордідан, Олег Лондарєв, Ігор Зубков, Микола Карчук, Сергій Ткаченко.

Чоловіки з такими іменами згадуються у ЗМІ як співробітники “міністерств державної безпеки” самопроголошених “ЛНР” та “ДНР” та колишні співробітники місцевих управлінь СБУ.

Частина з них спецслужба в останні роки оголошувала в розшук за підозрами в державній зраді чи створенні терористичної організації.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button