Україна

Зеленський запросив у Європи більше зброї


Зеленський запросив у Європи більше зброї

Українська влада працює над тим, щоб військова підтримка України наступного року лише зростала.

Володимир Зеленський звернувся до країн Північної Європи із проханням про додаткову військову допомогу для України. Про виступ на саміті Об’єднаних експедиційних сил український президент у понеділок, 19 грудня, розповів у щоденному зверненні до громадян.
 
“Звернувся до лідерів десяти держав Північної Європи, об’єднаних у The Joint Expeditionary Force. Це такий формат співпраці, ініційований Великобританією. До нього входять країни Балтії, Фінляндія, країни Скандинавії, Нідерланди, Ісландія та, власне, Сполучене Королівство. І моє звернення було сьогодні дуже конкретним. Зброя, снаряди, нові оборонні можливості… Все те, що дозволить нам прискорити закінчення цієї війни. Дякуємо учасникам саміту за те, що ми були почуті – очікуємо нових рішень щодо постачання нової зброї”, – повідомив він.
 
При цьому він зазначив, що ключовим завданням української влади, дипломатів та чиновників залишається те, щоб світова підтримка України наступного року не лише зберігалася на такому ж рівні, як цього року, а й збільшилася за показниками, які необхідні для посилення оборонних операцій.
 
“Це артилерія – треба більше гармат, снарядів, це сучасні танки, які поки що не поставляються Україні, це далекобійніші системи залпового вогню, сучасна і справді ефективна ППО”, – перерахував президент.
 
 
Як ми вже повідомляли, Залужний озвучив США запити на зброю, а також обговорив ризики безпеки, до яких призводять масовані ракетні удари з боку Росії.
 
У Байдена вважають, що Україна має сили для повернення Криму – ЗМІ 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button