Україна

Зеленський запропонував скликати саміт Ради безпеки ООН з Україною, Німеччиною та Туреччиною – 1News

Президент України Володимир Зеленський
Офіс Президента

Цей саміт глава держави хоче провести в найближчі тижні

Президент України Володимир Зеленський запропонував скликати саміт Ради безпеки ООН з Україною, Німеччиною та Туреччиною. Цей саміт він хоче провести в найближчі тижні. Про це він заявив під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, передає РБК-Україна.

“Також я пропоную, у найближчі тижні, скликати саміт держав-постійних членів Ради Безпеки ООН, за участі України, Німеччини та Туреччини”, – заявив він.

За словами глави держави, метою саміту стане розв’язання безпекових викликів у Європі.

“І напрацювання нових, дієвих безпекових гарантій для України. Гарантій сьогодні, поки ми не є членом оборонного альянсу. І, фактично, знаходимося у сірій зоні – у безпековому вакуумі”, – наголосив Зеленський.

1News за темою: Зеленський запропонував Путіну провести зустріч

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції з безпеки ініціював консультації щодо Будапештського меморандуму. Цей документ мав гарантувати Україні безпеку в обмін на відмову від ядерного потенціалу.

Глава держави зазначив, що Україна має право вимагати перейти від політики умиротворення до забезпечення гарантій безпеки та миру в Україні.

 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button