Україна

Зеленський запропонував боротися з коронавірусом вітамінами

У зв’язку з несприятливою епідемічною ситуацією, викликаною пандемією коронавируса, президент Володимир Зеленський ініціює розробку програми “Здорова нація”, яка буде містити практичні рекомендації для громадян щодо зміцнення здоров’я, профілактики захворювань та подолання їх наслідків, повідомляє 1NEWS.

Про це Зеленський заявив на селекторній нараді з представниками уряду, передає прес-служба глави держави.

За словами президента, пандемія показала, що у людей, які мають сильний імунітет, регулярно займаються спортом, коронавірусна хвороба протікає легше, вони одужують швидше. Тому акцент потрібно робити на профілактиці, а не тільки на лікуванні.

“Коли людина захворіє COVID-19, лікарі прописують йому профілактичні ліки різного характеру. Ми говоримо зараз про той стан хворого, коли мова не йде про обов’язкове лікування в лікарні і застосуванні антибіотиків. Тобто в більшості випадків COVID-19 потрібна самоізоляція і профілактичні ліки , які підтримують нормальний стан здоров’я людини “, – зазначив Зеленський.

Тому, на думку президента, потрібно, щоб ще до інфікування людина знала, як зміцнити свій організм, щоб він був готовий побороти вірус.

Як повідомляє прес-служба Зеленського, в зв’язку з цим було запропоновано створити програму “Здорова нація”, в рамках якої надавати громадянам інформацію про переваги здорового способу життя, регулярних фізичних навантажень і тренувань, а також про “Кошику здоров’я” – переліку вітамінів, необхідних для підтримки здоров’я організму, зміцнення імунітету і т. д.

“Час займатися зарядкою або тренуванням, пити вітаміни. Це час, коли можна зробити таку спортивну оздоровчу програму для нації, поліпшити здоров’я нації”, – підкреслив президент.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак в свою чергу запропонував залучити до програми спортсменів, які перехворіли на COVID-19, – щоб вони розповідали людям про свій досвід боротьби з хворобою.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також підтримав ідею реалізації програми “Здорова нація”.

Очікується, що представники Офісу президента і Кабінету міністрів найближчим часом створять план розробки та впровадження програми в життя.

 

 

 

 

Back to top button