Україна

Зеленський закликав запровадити санкції проти Росатому за обстріл ЗАЕС


Зеленський закликав запровадити санкції проти Росатому за обстріл ЗАЕС

Глава держави вважає, що західні партнери України мають застосувати обмеження проти всієї російської атомної галузі за обстріл росіянами атомної станції.

 

Західні партнери України мають запровадити санкції проти Росатому та всього атомного сектора Росії за обстріл Запорізької АЕС. Про це заявив президент Володимира Зеленського у своєму відеозверненні, яке вийшло у п’ятницю, 5 серпня.
 
РФ має відповідати за сам факт створення загрози для атомної станції. Це є додатковим аргументом для визнання Росії державою – спонсором тероризму, наголосив глава держави.
 
“Це аргумент і на користь того, щоб застосувати жорсткі санкції проти всієї російської атомної галузі – від Росатому до всіх пов’язаних компаній та осіб. Це питання суто безпеки. Той, хто створює ядерні загрози для інших народів, сам точно не здатний безпечно використовувати атомні технології”, – зазначив президент.
 
Президент назвав будь-які обстріли цього об’єкта відвертим та зухвалим злочином та актом терору.
 
 
Як відомо, 27 лютого розпочалися переговори щодо врегулювання ситуації в Україні. Представники Києва та Москви провели кілька раундів очно та кілька – у режимі відеозв’язку. На початку травня процес було припинено. А пізніше Зеленський заявив, що Україна не вестиме переговори з РФ, доки не відновить позицію сили.
 
Зокрема прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Україна нібито має зрозуміти і погодитися на умови Росії.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button