Україна

Зеленський закликав світ дати Росії сигнал


Зеленський закликав світ дати Росії сигнал

Світ має дати сигнал РФ, що не втомиться захищати свободу й міжнародний порядок, зазначив глава держави.


Президент Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту дати Росії сигнал про те, що світ не втомиться допомагати Україні. Про це глава держави заявив під час вечірнього звернення в неділю, 19 листопада.
 
“Продовжуємо готуватися до запланованих міжнародних подій цього тижня. Буде важлива активність – нова комунікація з нашими партнерами. Ключове зараз – це гарантії того, що підтримка України буде достатньою й наступного року також. Я дякую всім країнам, які розглядають це так само як і ми. Потрібен цей сигнал у бік Росії: хоч би що вони робили, світ не втомиться захищати свободу й міжнародний порядок”, – сказав президент.
 
Зеленський окремо подякував Нідерландам, які передбачили на наступний рік понад 2 мільярди євро переважно безпекової підтримки України.
 
“Дякую тобі, Марку (Рютте – ред.), пане прем’єр-міністре, та всьому суспільству Нідерландів. Це вчасний сигнал. Важливо відчувати, що захист свободи спирається на надійну й щиру підтримку”, – сказав президент.

Нагадаємо, раніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі заявив, що влада США вичерпала практично усі кошти, які були виділені для допомоги Україні.  “Американські кошти для України вичерпані на 96%”, – сказав він.

А міністри закордонних справ країн ЄС не змогли домовитись про виділення траншу в 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру для військової допомоги України. Причиною стала Угорщиною.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button