Україна

Зеленський закликав розширити навчання українців на F-16


Зеленський закликав розширити навчання українців на F-16

Президент заявив, що Україні потрібно принаймні 150 літаків F-16 та необхідну кількість навчених пілотів.

Україна закликає країни-партнери розширити навчальні місії для пілотів ЗСУ по експлуатації літаків F-16, які в рамках допомоги Київ отримає від Західних держав. Про це у п’ятницю, 12 липня, заявив президент Володимир Зеленський у соцмережі Х.

Висловлюючись про надання Україні обіцяних членами “Коаліції винищувачів” військових літаків, глава держави відзначив важливість достатньої кількості такої авіаційної техніки. Щоб вона щонайменше склала половину кількості літаків, які РФ використовує для війни з Україною.

“Нам потрібна достатня кількість F-16. Росія використовує близько 300 бойових літаків; нам потрібна принаймні половина цього. Необхідно розширити навчальні місії для пілотів”, – йдеться в заяві Зеленського.

Він пояснив, що очікування такої кількості літаків, зокрема з навчанням персоналу, ймовірно, вимагатиме певного часу.

“Скільки років ми чекатимемо на половину з 300 літаків при нинішніх темпах поставок і навчання?” – написав український президент.

Він наголосив, що війна “не повинна тривати так довго”.

“А у випадку з F-16 це не залежить від нас”, – додав він.

Напередодні Зеленський також говорив з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо про необхідність розширення тренувальних місій українських пілотів. Сторони обмінялися думками щодо можливості додаткового навчання для українських льотчиків на канадських авіасимуляторах.

Залишилося недовго. F-16 прямують до України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button