Україна

Зеленський закликав Раду ухвалити закон про націоналізацію всіх активів РФ


Зеленський закликав Раду ухвалити закон про націоналізацію всіх активів РФ

Глава держави звернувся до парламентаріїв із закликом прийняти відповідний законопроект “без зволікання”.

 
Український парламент має терміново ухвалити закон про націоналізацію російських активів. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні у п’ятницю, 30 вересня.
 
Глава держави зазначив, що під час засідання РНБО у п’ятницю Рада ухвалила рішення про застосування санкцій до значних фізичних і юридичних осіб Росії.
 
Обмеження застосовані до осіб, “які не знайшли у собі мужності виступити на захист людяності і міжнародного права або які так чи інакше залучені до агресивних кроків проти України і спільноти демократичних народів”, наголосив президент України.
 
Зеленський також закликав Верховну Раду якнайшвидше ухвалити закон про націоналізацію російських активів.
 
“І водночас звертаюся до народних депутатів України: на наступному засіданні Верховної Ради України розглядатиметься проект закону про націоналізацію всіх російських активів, який має значно спростити цю процедуру. Прошу підтримати цей законопроект без зволікань. Завершуємо демонтаж російського впливу на Україну, Європу і світ”, – підсумував глава держави.
 
Як відомо, 3 березня Верховна Рада ухвалила закон про націоналізацію активів російських компаній, юридичних і фізичних осіб.
 
Крім того, 1 квітня Верховна Рада погодила закон, який визначає націоналізацію майна громадян РФ.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button