Україна

Зеленський закликав Китай виступити проти Росії


Зеленський закликав Китай виступити проти Росії

Український президент вкотре закликав Китай не підтримувати Росію та виступити проти війни.

 
Президент Володимир Зеленський під час виступу перед студентами 20 австралійських університетів закликав Китай виступити проти Росії разом із “єдиним світом”.
 

 
Він зазначив, що “нейтралітет Пекіна кращий, ніж якби Китай приєднався до Росії”.
 
Зеленський також припустив, що “нація та народ Китаю зроблять розумний вибір”.
 
Президент наголосив на важливості того, щоб Китай не допомагав Росії.
 
За його словами, стан відносин України з Росією в майбутньому “залежить тільки від РФ, і це питання стосується тільки їх”.
 
Зеленський також заявив, що Росія вже не зможе “зберегти обличчя” після злочинів, скоєних в Україні. “Багато хто турбується про те, що треба діяти делікатніше, щоб не роздратувати Росію, щоб у Росії була можливість зберегти обличчя. Сьогодні це не має значення. Неможливо роздратувати тих, хто збожеволів”, – сказав він.
 
Президент України заявив, що світ стоїть перед вибором. “Для багатьох країн настав час, коли власні інтереси мають поступитися інтересам планети. Торгівля з Росією зараз несе вигоду одним і смерть іншим”, – сказав він.
 
Зеленський знову закликав визнати РФ країною, яка спонсорує тероризм.
 
Він також закликав австралійців “продовжувати допомагати нам і надалі, допомагати Україні, у тому числі обстоюючи правду та розвінчуючи міфи, які так майстерно і так вміло сфабриковані російською пропагандистською машиною”.
 
Крім того, він подякував владі Австралії за допомогу.
 
 
Раніше в КНР заявили, що Китай не залучений до війни в Україні, проте не має наміру “сидіти склавши руки”. При цьому жодних дій Пекін не робить.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button