Україна

Зеленський закликав Ірландію посилити антивоєнну коаліцію проти РФ

Зеленський закликав Ірландію посилити антивоєнну коаліцію проти РФ

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський

Український лідер наполягає на введенні жорсткіших антиросійських заходів і просить ірландську владу переконати в цьому партнерів по ЄС.

 

Президент України Володимир Зеленський закликав Ірландію вплинути на партнерів по Європейського Союзу в питанні посилення санкцій проти РФ. Про це він заявив 6 квітня під час виступу перед ірландським парламентом.

 

“Закликаю вас виявити ще більше лідерство у нашій антивоєнній коаліції. Закликаю вас переконувати партнерів по Євросоюзу щодо більш жорстких санкцій проти Російської Федерації. До таких санкцій, які реально зупинять військову машину Росії”, – наголосив український лідер.

 

Він уточнив, що потрібно зупинити всю торгівлю з Росією, блокувати зв’язки російських банків з фінансовою системою світу, обірвати потік грошей, які російський бюджет отримує за нафту, а потім витрачає на ракети, бомби, артилерійські обстріли.

 

“Світ уже давно розробив відповідні механізми. Кожен знає, що потрібно робити. Єдина перешкода – це дефіцит принциповості окремих лідерів. Поки що. Політичні лідери, бізнес-лідери. Які все ще думають, що війна і військові злочини – це не так страшно, як фінансові збитки”, – зазначив президент.

 

Зеленський висловив упевненість, що лідерство Ірландії може вплинути на позиції деяких країн. Також він подякував ірландцям за надану Україні гуманітарну і фінансову допомогу.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button