Україна

Зеленський заговорив про впровадження ізраїльської моделі призову до армії

Нині в Україні розглядають “ізраїльську” модель, коли майбутні студенти спочатку призиваються до армії або проходять альтернативну службу, а вже потім здобувають освіту.

 
Схему призову до української армії можуть змінити на ізраїльську модель. Про це у четвер, 23 червня, заявив президент Володимир Зеленський під час онлайн-виступу перед студентами та викладачами з Ізраїлю, повідомляє прес-служба Офісу президента.
 
“Я думаю, що в багатьох сферах на нас чекають дуже схожі з вашою прекрасною державою речі. Ми розумітимемо, що наш сусід – Російська Федерація. Ми розумітимемо, що Росія, навіть після того, як ми закінчимо війну і переможемо, може знову через 10-20 років піти у наступ. Я не кажу, що це обов’язково буде. Але ми більше не віримо російському сусідові”, – наголосив Зеленський.
 
Він зазначив, що повернення до старої системи армії та оборони вже не буде: “Підхід буде змінено і для студентства тощо”.
 
За словами Зеленського, зараз розглядається “ізраїльська” модель, коли майбутні студенти спочатку призиваються до армії або проходять альтернативну службу, а вже потім здобувають освіту. При цьому середній вік студента-першокурсника – близько 23 років.
 
 
 
Нагадаємо, що у травні група нардепів запропонувала створити у структурі ЗСУ окремий рід військ – ракетні війська та артилерія.
 
Українська армія має бути вище у світових рейтингах – Зеленський
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button