Україна

Зеленський з Аргентини поговорив телефоном із Макроном


Зеленський з Аргентини поговорив телефоном із Макроном

Президент наголосив на важливості відкриття на саміті Євроради переговорів про вступ України до ЄС.


Перебуваючи в Аргентині, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Франції Еммануелем Макроном і повідомив, що позитивні рішення Євроради про вступ України до ЄС підніме мотивацію українців, зокрема й війська. Про це глава держави розповів у Telegram в неділю, 10 грудня.
 
Зеленський також поінформував про функціонування зернового коридору, яким попри всі намагання Росії вже перевезено 7,5 млн тонн вантажів.
 
Президент у розмові наголосив на важливості відкриття на саміті Євроради переговорів про вступ України до ЄС. Україна виконала всі необхідні рекомендації Єврокомісії. За словами Зеленського, рішення Європейської ради матиме значний вплив на мотивацію українського суспільства та армії.
 
“Поінформував Еммануеля про розвиток подій на фронті й подякував йому за військову допомогу, яку надає Франція. Обговорили наші пріоритетні потреби й наступний французький оборонний пакет, який значно посилить вогневу міць України. Подякував за підготовку до прийому українських пілотів для другого етапу програми тренування на літаках F-16”, – розповів український лідер.

Нагадаємо, напередодні керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустріч із делегацією Франції. Сторони обговорили українсько-французьку співпрацю та основні оборонні потреби України.

У листопаді Макрон під час телефонної розмови з китайським лідером Сі Цзіньпіном закликав його підтримувати діалог з Україною.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button