Україна

Зеленський: Єдиний успіх переговорів – вивезення людей з Азовсталі

Зеленський: Єдиний успіх переговорів - вивезення людей з Азовсталі

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський

Щодо подальшої можливості вести переговори з Росією, то президент України поки що не бачить зацікавленості в цьому з боку РФ.

Єдиним позитивним моментом переговорів із Росією президент України Володимир Зеленський назвав те, що вдалося вивезти частину мирних жителів Маріуполя, а також цивільних та військових із території заводу Азовсталь. Про це йшлося під час Українського сніданку у Давосі.

“Єдиний позитивний момент – якщо можна сказати, що це позитив – це те, що сторони почали говорити про розблокування Азовсталі та вивезення людей з Маріуполя. Цивільних людей насамперед вивозили, а потім уже й із заводу Азовсталь вивозили людей – поранених, тяжких. Тому я вважаю, що був хоч якийсь позитив, що людей дали можливість ці переговори вивезти“, – сказав Зеленський.

Щодо подальшої можливості вести переговори з Росією, то президент поки що не бачить зацікавленості в цьому з боку РФ.

“Спочатку було відчуття, що можна почати говорити, що є результат. Але поки що я жодних кроків – не лише потужних, а будь-яких – і результатів не бачу. Я вважаю це затягуванням процесу. Але ми проти будь-яких штучних договорів – без реальних підтверджень із нормальним колом країн-партнерів, які готові бути гарантами безпеки України”, – додав президент України.

Нагадаємо, виступаючи на Українському сніданку у Давосі, Зеленський назвав умови завершення війни.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button