Україна

Зеленський взяв участь в інвестиційному саміті JP Morgan


Зеленський взяв участь в інвестиційному саміті JP Morgan

Обговорювалася допомога Україні з боку потужних фінансових структур та кроки, спрямовані на її довгострокове зростання після війни.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з топ-менеджерами найбільшого інвестиційного банку у світі JP Morgan та взяв участь у режимі відеозв’язку в одному із масштабних щорічних інвестиційних самітів, організованому цією фінансовою структурою. Про це повідомляє прес-служба глави держави у суботу, 11 лютого.

Вказано, що обговорювалося створення платформи для залучення приватного капіталу у відновлення України та перспективні напрямки реалізації великих інвестиційних проектів у нашій країні. Зокрема, йшлося про сектори “зеленої” енергетики, ІТ та агротехнології.

Президент наголосив на важливості того, щоб світ продовжував вірити в Україну, і наголосив, що наша країна надзвичайно відкрита.

“Я чудово розумію, що ведення бізнесу, інвестування не може бути вигідним лише одній стороні. Ми хочемо, щоб ви інвестували в Україну і заробляли гроші”, – сказав він.

Крім того, Зеленський зазначив, що нинішня війна продемонструвала певні слабкі місця як в Україні, так і в інших державах. Зокрема, через російські атаки на українську енергетику в нашій країні розуміють, що потрібна диверсифікація електропостачання, розвиток відновлюваної енергетики. І вже під час війни Україна розпочала децентралізацію енергетики та запрошує до співпраці іноземних інвесторів.

Ще одним важливим пріоритетом президент назвав подальший розвиток ІТ-сектору, який грає надзвичайно важливу роль під час війни. Він також акцентував увагу на тому, що Україна може зробити ще більш вагомий внесок у кібер- та продовольчу безпеку миру.

Ми пишаємося нашою давньою підтримкою України та зобов’язуємося зробити свій внесок у піднесення країни та її народу. Усі ресурси JP Morgan Chase доступні Україні, оскільки вона прокладає свій постконфліктний шлях зростання, – зазначив зі свого боку голова правління та головний виконавчий директор JP Morgan Chase Джеймс Даймон.

Під час зустрічі Зеленський та представники JP Morgan обговорили, чим такі потужні фінансові структури можуть допомогти Україні, а також кроки, спрямовані на довгострокове зростання після війни.

 

Раніше Володимир Зеленський заявив, що найбільший у світі інвестиційний фонд BlackRock має намір приєднатися до відновлення України після війни.

IFC виділила $2 млрд на підтримку інвестицій в Україну


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button