Україна

Зеленський висунув Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ України

Фракція підтримала пропозицію президента

Президент України Володимир Зеленський на засіданні фракції “Слуга народу” запропонував кандидатуру Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ.

Фракція підтримала пропозицію президента, – інформує 1NEWS.

Натомість заступниця голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук повідомила, що і відставка Авакова, і призначення Монатирського буде розглянуто на засіданні парламенту у четвер, 15 липня.

“Фракція вирішила, що в четвер вранці буде голосування за відставку Арсена Авакова, а після перерви в роботі пленарного засідання (після 12:30) – за призначення Дениса Монастирського”, – сказала Кравчук.

Водночас вона додала, що інші кадрові питання фракція у вівторок ввечері не розглядала.

Сам Монастирський припустив, що його призначення відбудеться у п’ятницю, 16 липня.

“Завтра профільний комітет з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Післязавтра відбудеться голосування за цією заявою про відставку. І, ймовірно, в п’ятницю відбудеться ще одне засідання комітету з питань правоохоронної діяльності і, відповідно, розгляд подання на призначення міністра внутрішніх справ”, – сказав Монастирський журналістам після засідання фракції “Слуга народу”.

Монастирський також зазначив, що пропозиція від президента очолити МВС йому надійшла у вівторок вранці, і рішення для нього “було надзвичайно складним”.

“Можу сказати, що прийняв найскладніше рішення у своєму житті – відповісти “так” на пропозицію президента, очолити міністерство внутрішніх справ”, – сказав Монастирський.

Він наголосив, що розуміє, “на яку жертву він йде”, як особистість і як політик.

“Він запропонував, як людині, з якою він йшов у команді, серед перших осіб, які власне були заявлені, як команда президента, як керівника профільного комітету з питань правоохоронної діяльності, який, на його думку, зможе очолити цей напрям”, – зазначив народний депутат.

Він також сказав, що не знає причини відставки Авакова, оскільки з ним поки не говорив.

Монастирський також відмовився дати оцінку роботі міністра МВС Авакова.

Денис Монастирський – народний депутат від партії “Слуга народу”, голова комітету ВР із питань правоохоронної діяльності.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button