Україна

Зеленський виступив на Канському кінофестивалі

Зеленський виступив на Канському кінофестивалі

Фото: president.gov.ua

Зеленський виступив перед елітою світового кінематографа

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що люди гинуть щодня і не оживуть після фрази “стоп, знято”.

 

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 17 травня, виступив по відеозв’язку на Каннському кінофестивалі, де заявив, що Україна продовжить битися, а диктатор програє, повідомляє прес-служба ОП.

 

Глава держави зазначив, що найстрашніші диктатори 20-го століття любили кіно, але залишили по собі страшні документальні кадри кінохроніки, а також фільми, якими були кинуті виклики цим диктаторам.

 

Він нагадав слова Чарлі Чапліна, які прозвучали з екранів у 1940 році:

 

“Людська ненависть пройде, і диктатори помруть, і влада, яку вони забрали у людей, повернеться до людей. І поки люди вмирають, свобода ніколи не загине…”.

 

За словами Зеленського, з того часу людство зняло чимало чудових кінокартин.

 

“Здавалося, що всі вже зрозуміли, що підкорювати людей можна прекрасним, збираючи їх біля екранів, а не потворним, збираючи їх у бомбосховищах. Здавалося, що всі вже думали, що хоррор у вигляді повномасштабної війни, яка може охопити весь континент, більше не матиме продовження. Але знову, як і тоді, є диктатор. Знову, як і тоді, є війна за свободу. Знову, як і тоді, треба, щоб кіно не було німим”, – наголосив він.

 

Зеленський зазначив, що не минає й тижня, щоб на території, де були чи досі є окупанти, не знайшли масових поховань убитих та закатованих людей. За його словами, у російських загарбників нічого не виходить, окрім як вбивати.

 

“Вони засіяли Європу трупами… Ми цього ніколи не забудемо, бо це навіть не пекло… війна набагато гірша. Понад 2 тисячі ракет уже вдарили по нашій землі, десятки міст зруйновані повністю, спалені села, понад 500 тисяч українців депортовані в Росію силою… люди перебувають у таборах Росії, які створені за аналогами нацистських таборів. Ніхто не знає, скільки ув’язнених там виживуть, але всі знають, хто в цьому винен. Думаєш, що мило тебе відмиє? Навряд”, – наголосив Зеленський.

 

Він додав, що люди гинуть щодня і не оживуть після фрази “стоп, знято”. Глава держави закликав кіно не залишатися поза єдністю, яку зараз проявив світ.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button