Україна

Зеленський висловив співчуття через загибель Вадатурського


Зеленський висловив співчуття через загибель Вадатурського

У заяві наголошується, що коли розпочалася повномасштабна війна Росії проти України, родина Вадатурських, незважаючи на постійні обстріли міста, залишилася у Миколаєві.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв’язку із загибеллю Героя України, бізнесмена, генерального директора компанії Нібулон Олексія Вадатурського та його дружини Раїси внаслідок масованого ракетного обстрілу міста Миколаєва з боку російських військ.

У заяві на сайті президента зазначається, що коли розпочалася повномасштабна війна Росії проти України, родина Вадатурських, незважаючи на постійні обстріли міста, залишилася у Миколаєві.

“Це велика втрата для Миколаївщини та всієї України. Олексій Вадатурський за більш ніж 50 років трудового шляху зробив неоціненний внесок у розвиток регіону та розвиток аграрної та суднобудівної галузей нашої держави”, – наголосив Зеленський.

Як зазначається, компанія Нібулон, яка є ровесницею незалежної України та налічує близько 7 тисяч працівників, перебудовувала сучасний цивілізований ринок зерна в країні, створивши найпотужнішу розвинену мережу елеваторів та річкових перевантажувальних терміналів із загальним обсягом одночасного зберігання понад 2,25 млн тонн. Компанія також успішно відроджує судноплавство на Дніпрі та Південному Бузі, повертаючи цим річкам славу найбільших транспортних артерій країни.

“Олексій Вадатурський та його компанія ніколи не боялися викликів і у своїй діяльності керувалися любов’ю до рідного краю. Надихаючись самі, надихали й інших на шлях розвитку та завжди були прикладом для наслідування. За вагомий особистий внесок у зміцнення потенціалу агропромислового комплексу Олексію Вадатурському присвоєно звання Героя України з врученням ордена Держави”, – йдеться у повідомленні.

Президент Володимир Зеленський також висловив глибокі співчуття рідним та близьким загиблих.

“Вічна пам’ять. Всі росіяни, причетні до обстрілу цивільних об’єктів на території України, обов’язково отримають справедливе покарання”, – наголосив він.

Нагадаємо, радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що загибель відомого у Миколаєві бізнесмена-аграрія була не випадковістю.


Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button