Україна

Зеленський вирішив звільнити Кулебу ще у квітні – ЗМІ


Зеленський вирішив звільнити Кулебу ще у квітні - ЗМІ

Витончена дипломатія глави МЗС не завжди узгоджувалася з подекуди грубою та емоційною риторикою українського президента.

Стосунки президента Володимира Зеленського з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою почали погіршуватисяз початку повномасштабного вторгнення у 2022 році. Про це у середу, 4 вересня, пише The Economist у матеріалі, присвяченому перестановкам в українському уряді.

За даними видання, у 2019 році Зеленський витягнув дипломата-“ботана” з відносної невідомості, зробивши його спершу віцепрем’єр-міністром, а згодом – міністром закордонних справ. The Economist описує міністра як гострого комунікатора у круглих окулярах – більше схожого на Гаррі Поттера, ніж на Джона Леннона – у краватках від Вів’єн Вествуд.

Кулеба користується повагою серед іноземних дипломатів у Києві та на Заході. Але врешті-решт його витончена дипломатія не завжди узгоджувалася з подекуди грубою та емоційною риторикою українського президента.

В офісі президента, пише видання, скаржилися на те, що Кулеба уникав важкої рутинної роботи.

“Вони вважають, що йому просто подобається колекціонувати перемоги. Він не доводить справи до кінця”, – прокоментував один з депутатів з президентського блоку.

Інсайдери припускають, що доля Дмитра Кулеби була вирішена у квітні, коли Андрій Сибіга, який має замінити його, був переведений з офісу президента на посаду заступника міністра. Кілька близьких до президента джерел  припустили, що тоді відставці міністра завадив тиск з боку Державного департаменту США. За словами одного з джерел, зараз в Америці триває виборча кампанія, тож увага прикута до інших питань.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав заяву про звільнення, однак Радау середу відклала розгляд цього питання. 

ЗМІ дізналися претензії Зеленського до Кулеби

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen + nineteen =

Back to top button