Україна

Зеленський ввів санкції щодо росіян з документами України


Зеленський ввів санкції щодо росіян з документами України

Обмеження введені у зв’язку з тим, що росіяни використовують українські документи на інші імена.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти шести громадян РФ. Про це йдеться в указі глави держави, оприлюдненому у суботу, 30 грудня.

Зазначається, що санкції введені у зв’язку з тим, що вони використовують українські документи на інші імена.

Санкції введено проти:

  • Буркіна Єгора Васильовича, громадянина РФ, може використовувати документи, оформлені на ім’я Левченка Єгора Васильовича, зокрема паспорт громадянина України і паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Амірханяна Андрія Абрамовича, громадянина РФ, може використовувати документи на ім’я Лемішка Андрія Абрамовича, зокрема паспорт громадянина України і паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Градопольцева Артема Олександровича, громадянина РФ, в Україні отримав посвідчення біженця;
  • Кліпова Дениса Івановича, громадянина РФ, в Україні отримав посвідчення біженця;
  • Галямова Тимура Ільясовича, громадянина РФ, користується документами громадянина України на ім’я Халікова Артема Ельдаровича, зокрема має паспорт громадянина України і паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • Сафіханова Альберта Мінулловича, громадянина РФ, користується документами громадянина України на ім’я Будаєва Роберта Радіковича, зокрема має паспорт громадянина України і паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

РНБО доручила Кабінету міністрів, СБУ і НБУ забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності санкцій. А МЗС має проінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, тиждень тому Володимир Зеленський ввів у силу ще два рішення РНБО про запровадження економічних санкцій. Вони стосуються колаборантів і компаній на тимчасово окупованих територіях.

А на початку грудня Зеленський схвалив нові санкції проти Росії. Обмеження були запроваджені щодо 185 іноземців, переважно громадян РФ. Також до списку потрапила 181 компанія, зареєстрована у Росії. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button