Україна

Зеленський вважає, що Китай може примусити РФ зупинити війну


Зеленський вважає, що Китай може примусити РФ зупинити війну

Зеленський заявив, що чим сильніша держава, тим сильніше треба тиснути на Росію, тоді буде швидкий результат.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо Китай займе сильну позицію, то він зможе примусити Росію зупинити її агресію проти України. Про це він сказав в інтерв’ю представникам французьких ЗМІ.

Якщо Китай захоче, він зможе примусити Росію зупинити цю війну. Це як ми говоримо про весь світ. Китай – невід’ємна частина цього світу, одна з впливових держав. Я хотів би, щоб вони не займали посередницьку місію. Я хотів би, щоб вони тиснули на Росію щодо закінчення війни. Так само, як тиснуть Сполучені Штати. Так само, як тисне ЄС”, – зазначив він.

За словами Зеленського, чим сильніша держава, тим сильніше треба тиснути на Росію, тоді буде швидкий результат. Він вважає, що посередницька позиція – не сильна.

“Тому я хотів би, щоб у Китаю була сильна позиція щодо цієї війни, щоб вони зупинили росіян. Нічого нам зайвого не потрібно. Не потрібна ніяка додаткова підтримка. Все повинно базуватися на міжнародному праві. Я б дуже хотів, щоб у Китаю була ось така, дуже принципова позиція”, – заявив президент України.

Нагадаємо, Китай зробив заяву щодо переговорів України та РФ. У Пекіні вважають, що розв’язання всіх конфліктів має зрештою повернутися за стіл переговорів.

Нові мирні перемовини: Україні потрібен не посередник, а гарант

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button