Україна

Зеленський вшанував пам’ять Героїв Небесної сотні


Зеленський вшанував пам ять Героїв Небесної сотні

Володимир та Олена Зеленські встановили лампадки біля пам’ятного хреста на місці загибелі активістів на Алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва.


Президент Володимир Зеленський звернувся до громадян у День памʼяті Героїв Небесної сотні, які загинули під час Революції Гідності у 2014 році. Глава держави заявив, що українці вміють виборювати власну свободу, передає пресслужба президента.

“Сьогодні Україна вшановує пам’ять про подвиг Героїв Небесної Сотні. Пам’ять про те, як українці вміють виборювати власну свободу. Пам’ять про те, що наша єдність не має противника, здатного її перемогти. Що самовідданість українців не має меж і творить історію”, – сказав український лідер. 

Зеленський наголосив, що 10 років тому українці вирішили раз і назавжди: ми хочемо й будемо жити лише у європейській державі.

“Все це 10 років тому для народу було стимулом боротись. Все це є стимулом для нас і сьогодні. Захищати свою землю. Захищати свою свободу. Захищати своє завтра. Захищати свою Україну. Слава Україні!” – заявив президент.

Володимир та Олена Зеленські встановили лампадки біля пам’ятного хреста на місці загибелі активістів на Алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва. У церемонії вшанування пам’яті Героїв також взяли участь представники дипломатичних установ.

“Десять років Небесній Сотні. Вже десять… Десять років тому українців спробували вбити у власній країні, у власній столиці лише за мирний вибір бути собою та бути вільними”, – сказав глава держави. 

Нагадаємо, суди закрили сім справ Майдану, у яких закінчився строк давності. Загалом у “зоні ризику” з цієї причини 69 проваджень. 

Державне бюро розслідувань ретельно вивчає злочини проти Майдану. Наразі понад 100 справ передано до суду, у тому числі й щодо всієї керівної ланки держави. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button