Україна

Зеленський вручив нагороди рятувальникам


Зеленський вручив нагороди рятувальникам

З початку повномасштабного вторгнення Росії 435 українських рятувальників відзначені державними нагородами, трьом працівникам ДСНС присвоєно звання Героя України.

Президент Володимир Зеленський привітав працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій із прийдешнім професійним святом і взяв участь у нагородженні лауреатів всеукраїнської акції Герой – рятувальник року. Про це повідомляє пресслужба президента України.

“Ліквідація наслідків російських обстрілів, гасіння пожеж, порятунок людей з-під завалів, розмінування нашої української землі, знищення російських боєприпасів, доправлення гуманітарної допомоги на деокуповану територію, відновлення критичної інфраструктури та мереж – усе це ви. Все це для ДСНС України – повсякденність”, – сказав Володимир Зеленський.

Зеленський наголосив, що за щоденною роботою працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій стоять тисячі врятованих людських життів, понад 100 тис. ліквідованих пожеж, більш як 430 тис. знешкоджених вибухонебезпечних предметів.

Президент також повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення Росії 435 українських рятувальників відзначені державними нагородами, трьом працівникам ДСНС присвоєно звання Героя України.

“287 працівників ДСНС були поранені під час виконання службових обов’язків. 80 українських рятувальників загинули”, – додав президент.

Під час урочистої зустрічі Зеленський вручив працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій ордени За мужність ІІ та ІІІ ступенів.

У присутності президента відбулося нагородження лауреатів Всеукраїнської акції Герой – рятувальник року. Відзнака присуджена українцям, які виявили мужність і героїзм під час порятунку людських життів в умовах повномасштабного російського вторгнення.

Нагадаємо, напередодні Зеленський вручив державні нагороди танкістам.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button