Україна

Зеленський вручив нагороду за Антонівський міст


Зеленський вручив нагороду за Антонівський міст

Президент Володимир Зеленський із нагоди Дня української державності вручив у Верховній Раді нагороди українським військовослужбовцям.

Президент Володимир Зеленський нагородив знаком Глави держави “Хрест бойових заслуг” українських воїнів, які виявили себе у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомляє прес-служба президента.
 
“Відмінністю президента України “Хрестом бойових заслуг” було нагороджено 20 українських захисників та захисниць, які обороняють нашу країну від російської агресії”, – повідомляє прес-служба глави держави.
 
Нагородження відбулося у сесійній залі Верховної Ради під час урочистої частини пленарного засідання з нагоди Дня Української Державності.
 
“Нагорода “Хрест бойових заслуг” – для сильних людей за сильні вчинки. Ми – за спинами тих, хто на полі бою героїчно захищає нашу державу. Велике спасибі та повага всім нашим воїнам!”, – написав Зеленський.
 
Свої заслужені нагороди отримали воїни оперативно-тактичних угруповань “Схід”, “Захід”, “Південь” та “Північ”, командири тактичної авіації Повітряних сил, медики, бійці Нацгвардії, інспектори прикордонної служби, десантники та інші герої, які захищають Україну від російської .
 
Серед інших, нагороджений і командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський, який з початку повномасштабного вторгнення РФ особисто керував обороною Києва та області.
 
Наразі Сирський виконує службові обов’язки на посаді командувача оперативно-стратегічного угрупування військ “Хортиця”. Під його безпосереднім керівництвом взято під вогневий контроль Антонівський та Каховський мости.
 

 
Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа вручив президенту України Володимиру Зеленському Орден Вітаутаса Великого – Вищу нагороду Литви. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button