Україна

Зеленський вказав на універсальність Формули миру


Зеленський вказав на універсальність Формули миру

Формула миру – правильний і поки що єдиний дипломатичний шлях досягнення миру в Україні, зазначив президент.

Запропонована Україною Фурмула миру може стати універсальною основою для припинення інших військових конфліктів на планеті та подолання глобальних проблем. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю представникам ЗМІ країн Латинської Америки, повідомила його пресслужба у вівторок, 8 серпня.

За його словами, на сьогодні правильний і поки що єдиний дипломатичний шлях досягнення миру – це Формула миру. Вона стосується України, але якщо ті чи інші міжнародні інституції не дають змоги справедливо закінчувати такі агресивні війни й досягати миру, про що красномовно свідчить приклад України, то Формула миру може стати новим універсальним фундаментом для відповідних рішень.

“На жаль, ми не єдині, і це не останній військовий конфлікт у світі. І я вважаю, що після закінчення цієї війни така Формула може бути базою для подолання інших глобальних проблем”, – сказав глава держави.

За словами Зеленського, окремі країни можуть мати свою думку щодо тих чи інших пунктів Формули миру, і це нормально, оскільки будь-яка платформа є дискусійною.

“З чимось погоджуватися, а з чимось не погоджуватися. Пропонувати щось своє. І саме на цьому базується наша Формула миру. Базис має бути українським, бо війна в Україні. А пропозиції можуть бути будь-якої держави, тому що для нас цінні досвід і думки кожної з країн, які справді хочуть миру, а не підіграти Росії, не підіграти на Формулі миру заради майбутніх економічних відносин з Росією. Бо це гра з живими людьми”, – підкреслив він.

Президент зазначив, що необхідно готуватися до Глобального саміту миру, і він зацікавлений, щоб на заході була представлена максимальна кількість держав.

“Щоб ми політично вирішили, що це правильна платформа, і більшість країн світу бачить у цій Формулі базис, мапу, кроки й план подолання цієї страшної трагедії”, – резюмував Зеленський.

Як відомо, 5-6 серпня в місті Джидда у Саудівській Аравії відбулася зустріч радників лідерів держав щодо Формули миру за участю 42 країн, серед яких США, Китай, Індія і Бразилія. Росію на саміт не запрошували.

Через це в Москві дуже образилися і заявили, що “без участі Росії та врахування її інтересів жодні зустрічі з тематики української кризи не мають ані найменшої доданої вартості”.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button