Україна

Зеленський відвідає США 30 серпня: оприлюднено порядок денний його зустрічі з Байденом

Президент України планує обговорити з президентом США питання миру на сході України, повернення Криму, безпеки України, енергетики, економічного розвитку та підтримки реформ

Президент США Джозеф Байден із нетерпінням чекає на можливість привітати президента України Володимира Зеленського в Білому домі 30 серпня.

Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі, – інформує 1NEWS.

“Цей візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету та територіальній цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та у Криму”, – зазначили у Білому домі.

Псакі наголосила на тісній співпраці США та України в питаннях енергетичної безпеки та підтримці зусиль президента Зеленського в боротьбі з корупцією та реалізацією програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях.

Президент Володимир Зеленський очікує на змістовну та плідну зустріч із президентом США наприкінці серпня та планує обговорити з ним питання миру на сході України, повернення Криму, безпеки України, енергетики, економічного розвитку та підтримки реформ.

“Очікую на змістовну та плідну зустріч із президентом США 30 серпня. Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку та підтримки реформ”, – заявив Зеленський.

В Офісі президента детальніше окреслили теми, які порушуватимуться під час зустрічі.

Там наголосили, що на порядку денному переговорів – насамперед безпекові питання: протидія тривалій агресії РФ проти України, погіршення ситуації в Чорноморському регіоні та на сході України, деокупація Криму, посилення енергетичної безпеки України та Європи загалом, військова та військово-оборонна взаємодія між Україною та США. Київ також має намір обговорити проєкт “Північний потік–2” як безпековий виклик для України та регіону.

“Очікуємо на конкретні домовленості щодо поглиблення відносин стратегічного партнерства між нашими державами в усіх пріоритетних напрямах взаємодії та узгодження амбітного пакета спільних проєктів та ініціатив у сферах безпеки й оборони, торгівлі, інвестицій, енергетики, клімату, сільського господарства, інфраструктури та цифрової трансформації”, – зазначили в Офісі Президента.

Back to top button